Zielona fasola najlepiej nadaje się do tej sałatki, ponieważ harmonijnie łączy kolor z cukinią, groszkiem i resztą składników. Ale w rzeczywistości możesz dodać ciecierzycę, soczewicę, a nawet fasolę – danie nic z tego nie straci.
Składniki
- ciecierzyca (zielona fasola, fasola lub soczewica) – 100 g
- zielony groszek - 100 g
- Mieszanka sałatek - 80 g
- boćwina - 60 g
- mięta - 0,5 pęczek
- Zieleń - 0,5 pęczek
- cukinia - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek (lub dynia) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i losowo posiekaj wszystkie warzywa.
Gotuj ciecierzycę lub fasolę do miękkości. Czas zależy od konkretnego rodzaju roślin strączkowych, więc skorzystaj z instrukcji na opakowaniu.
Pokrój cukinię w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw.
Pokrój awokado na małe kliny i wrzuć sałatkę.
Skrop go aromatycznym olejem i dopraw przyprawami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy