sałatki 22.01.2022

Sałatka z groszkiem, zieloną fasolą i cukinią

50 min
2 porcje
Sałatka z groszkiem, zieloną fasolą i cukinią
iMarzi, stock.adobe.com
0

Zielona fasola najlepiej nadaje się do tej sałatki, ponieważ harmonijnie łączy kolor z cukinią, groszkiem i resztą składników. Ale w rzeczywistości możesz dodać ciecierzycę, soczewicę, a nawet fasolę – danie nic z tego nie straci.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i losowo posiekaj wszystkie warzywa.

Gotuj ciecierzycę lub fasolę do miękkości. Czas zależy od konkretnego rodzaju roślin strączkowych, więc skorzystaj z instrukcji na opakowaniu.

Pokrój cukinię w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw.

Pokrój awokado na małe kliny i wrzuć sałatkę.

Skrop go aromatycznym olejem i dopraw przyprawami do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy