Na pewno nie próbowałeś śledzia ze śliwkami. Uwierz mi, jest niesamowicie pyszny. Przygotuj tę sałatkę i przekonaj się sam. Może być podawany jako samodzielne danie lub jako dodatek do gotowanych ziemniaków, tłuczonych ziemniaków, zbóż.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb na cienkie plasterki i smaż na patelni na złoty kolor.
Pokrój filety śledziowe i ogórki na małe kawałki.
Opłucz suszone śliwki i przykryj ciepłą wodą przez 10 minut.
Odcedź, osusz suszone śliwki ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj.
Połącz śledzie, grzanki, suszone śliwki i ogórki.
Posyp kolendrą i mielonym pieprzem. W razie potrzeby dodaj trochę soli.
Dodaj masło, musztardę i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy