Ta sałatka wydaje się skomplikowana tylko na pierwszy rzut oka. W rzeczywistości jest bardzo łatwy do przygotowania, zwłaszcza jeśli masz już koreańskie marchewki i nie musisz ich wcześniej marynować. Doskonale uzupełnia wszelkie owoce morza!
Składniki
- koreańska marchewka - 200 g
- koktajl morski - 300 g
- Curry - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- daikon - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- olej sezamowy - 2 art.
- Sezam - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż owoce morza na dużym ogniu przez 5 minut, dopraw curry i sosem sojowym i jeszcze lekko podsmaż.
Zetrzyj daikon na koreańskiej tarce i pokrój paprykę w paski.
Posiekaj zieloną cebulę, chili i czosnek. Dodaj sezam.
Wrzuć sałatkę i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy