sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, pieczonym mięsem mielonym, cebulą i marynowanymi grzybami

30 min
5 porcji
Sałatka z funchozą, smażonym mięsem mielonym, cebulą i marynowanymi grzybami
cabertiger, stock.adobe.com
0

Staram się zawsze gotować różnorodne potrawy. Z tego powodu często mamy azjatyckie potrawy. Niedawno spróbowałem tej wspaniałej sałatki. Okazało się niesamowicie smaczne, więc teraz mogę bezpiecznie podzielić się z Tobą przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Smaż mieloną wieprzowinę na oleju roślinnym do miękkości.

Pokrój marynowane grzyby, czerwoną paprykę i obraną cebulę.

Obierz imbir i zetrzyj na drobnej tarce.

Połącz funchozę, mięso mielone, ostrą paprykę, grzyby, imbir i cebulę.

Dodaj ocet ryżowy, sól i zmieloną kolendrę. Wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy