sałatki 22.01.2022

sałata & 171; Biała Mimoza & 187;

15 min
6 porcji
Sałatka
PhotoIris2021, stock.adobe.com
0

Z jednej nazwy jest już jasne, że sałatka jest przygotowywana z białych składników. Zwróć uwagę na kolor konserw, używaj tylko białek i białej cebuli. Gotowe danie jest delikatne, smaczne i tak piękne jak gałązka białej mimozy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetwory rybne rozgnieć widelcem.

Zetrzyj ser i obrane ziemniaki.

Oczyść jajka ze skorupek, podziel na białka i żółtka. Usuń żółtka, zetrzyj białka.

Obierz cebulę i posiekaj.

Połóż połowę ziemniaków na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż ryby w puszkach, cebulę i pozostałe ziemniaki warstwami. Posyp pieprzem i solą.

Białka pieprz, wymieszaj z pozostałym majonezem i ułóż na ziemniakach.

Obficie posyp serem i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Podawaj sałatkę z plasterkiem limonki i świeżą bazylią.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy