sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczoną czerwoną rybą, kukurydzą i awokado

25 min
4 porcje
Sałatka ze smażoną czerwoną rybą, kukurydzą i awokado
timolina, stock.adobe.com
0

Sałatki z czerwonej ryby są bardzo zróżnicowane. Wolę wybierać opcje, które są doprawione olejem. Są lżejsze i zdrowsze. Dzisiaj podzielę się z wami jednym z tych przepisów. Ryba do tej sałatki jest wstępnie smażona.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę, dokładnie osusz, Posol, pieprz i skrop połową soku z cytryny.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż rybę do miękkości.

Pokrój pomidory i lekko schłodzoną rybę.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Wrzuć kukurydzę do durszlaka i spłucz.

Awokado obrać, pokroić i skropić resztkami soku z cytryny.

Połącz liście sałaty, awokado, pomidory, ryby i kukurydzę.

Dodaj sól, mielony pieprz, musztardę Dijon i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszaj sałatkę za pomocą specjalnych szczypiec.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy