Sałatki z czerwonej ryby są bardzo zróżnicowane. Wolę wybierać opcje, które są doprawione olejem. Są lżejsze i zdrowsze. Dzisiaj podzielę się z wami jednym z tych przepisów. Ryba do tej sałatki jest wstępnie smażona.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- awokado - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- kukurydza (puszka) – 1 puszka
- sałata - 200 g
- sok z cytryny - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę, dokładnie osusz, Posol, pieprz i skrop połową soku z cytryny.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż rybę do miękkości.
Pokrój pomidory i lekko schłodzoną rybę.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Wrzuć kukurydzę do durszlaka i spłucz.
Awokado obrać, pokroić i skropić resztkami soku z cytryny.
Połącz liście sałaty, awokado, pomidory, ryby i kukurydzę.
Dodaj sól, mielony pieprz, musztardę Dijon i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszaj sałatkę za pomocą specjalnych szczypiec.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy