To bardzo prosta włoska sałatka, której główną atrakcją jest piękna świąteczna prezentacja. W najlepszych lokalnych tradycjach kulinarnych oprócz wołowiny potrzebne będą pomidory, mozzarella i więcej zieleni.
Składniki
- sałata - 0.5 pęczek
- Mieszanka sałatek - 80 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- wołowina - 250 g
- pomidory koktajlowe - 250 g
- Mozzarella - 180 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szybko usmaż wołowinę z obu stron, aby pozostała różowa w środku i pokrój w plasterki.
Bardzo cienko pokrój cebulę, pokrój wiśnie na pół i posiekaj mozzarellę, jeśli masz jeden kawałek, a nie kulki.
Ułóż wszystkie składniki na talerzach, naprzemiennie z sałatą i sałatką.
Pieprz, posyp aromatycznymi ziołami i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy