Aby przygotować pyszną sałatkę, nie musisz mieszać wielu składników. W tym przepisie kapusta morska i cebula to po prostu niesamowite danie. Przed podaniem sałatka musi być naparowana. To znacznie poprawia smak.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 350 g
- cebula fioletowa (duży) – 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet jabłkowy - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz fioletową cebulę i pokrój w grube półpierścienie.
Wymieszaj cebulę z cukrem i octem jabłkowym. Przykryj i odłóż na bok na 5-7 minut.
Połącz kapustę morską, marynowaną cebulę, sól i mielony pieprz.
Dodaj olej roślinny i wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy podawać w lodówce przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy