Staram się często gotować potrawy z ciecierzycy. Są zdrowe, sycące i bardzo smaczne. Najłatwiej oczywiście zrobić sałatkę. Ten przepis z pewnością zaskoczy Cię niezwykłą kombinacją smakową. Radzę dodać kilka liści pachnącej mięty.
Składniki
- ciecierzyca (gotowane) – 200 g
- koreańska marchewka - 300 g
- granat - 1 rzecz
- szczypiorek - kilka łodyg
- Sezam - 1 łyżeczka
- ocet winny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostrożnie pokrój Granat na ćwiartki i podziel na ziarna.
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Wysusz sezam na patelni.
Połącz ciecierzycę, sezam, koreańską marchewkę, granat i zioła.
Dodaj sól, ocet, olej roślinny i wymieszaj. Włóż gotową sałatkę do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy