W rzeczywistości do tego przepisu możesz wziąć nawet gotowe mięso mielone, ale z mieloną wołowiną okazuje się znacznie lepiej. Jest tu dużo kuchni meksykańskiej, więc możesz podać taką sałatkę z pitą, chlebem pita lub innymi tortillami.
Składniki
- wołowina - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- oregano - 1 łyżeczka
- marchew - 2 kawałki
- sałata - 1 pęczek
- pomidory koktajlowe - 180 g
- papryka - 2 kawałki
- szczypiorek - 4 pióra
- Chili - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wołowinę z cebulą i podsmaż, mieszając i rozbijając grudki.
Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane chili, przyprawy, oregano i koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, rozerwij sałatę rękami i posiekaj paprykę z wiśniami.
Umieść wszystkie składniki na talerzach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy