Chcesz zjeść obfitą sałatkę? Wypróbuj ten prosty przepis. Do tego potrzebny będzie stek wołowy. Aby mięso było soczyste, smaż je na szybkim ogniu. Wystarczy 1,5-2 minuty na stronę. W razie potrzeby możesz smażyć mocniej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz stek wołowy i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Posyp solą i zirą po obu stronach. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 15 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wołowinę przez 2 minuty z każdej strony. Dostosuj stopień wysmażenia do swoich upodobań.
Połóż wołowinę na desce i pokrój na małe kawałki.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Pokrój pomidory koktajlowe i obraną paprykę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i dopraw oliwą z oliwek.