sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Biedronka & 187;

20 min
4 porcje
Sałatka
san_ta, stock.adobe.com
0

Planujesz przyjęcie dla dzieci? Pamiętaj, aby przygotować tę zabawną sałatkę. Podczas tworzenia warstw nie zapomnij natychmiast dostosować kształtu biedronki. Dodatkowo możesz ozdobić danie świeżymi ziołami i kwiatami warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka, ser i gotowane warzywa obierz, zetrzyj.

Osusz orzechy włoskie na patelni i posiekaj w blenderze.

Umyj suszone śliwki wrzącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym.

Zmiel dwie suszone śliwki, resztę pozostaw w całości.

Ułóż warstwę ziemniaków, sól, pieprz i dodaj majonez.

Dalej są jajka, orzechy i marchewki warstwami. Ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Na wierzch ułóż warstwę sera, a następnie buraki zmieszane z resztkami majonezu.

Połóż plamki biedronki z całych śliwek, użyj pokruszonych kawałków na pysk i tył ciała.

Oczy można zrobić z majonezu i kawałków suszonych śliwek.

Gotowa sałatka powinna stać w lodówce przez 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy