Kolejna wersja popularnej sałatki "wieniec". Tym razem przygotowuje się go z wątróbką drobiową. Aby wewnętrzny okrąg był bardziej wyrazisty, umieść szklankę na środku talerza i posyp przyprawami. Ta technika sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej spektakularne.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 350 g
- Mieszanka sałatek - 300 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz wątróbkę drobiową, obierz i osusz.
Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Przed wyłączeniem pieprz i sól.
Pokrój pomidory koktajlowe na połówki lub ćwiartki.
Ułóż mieszankę sałatkową na talerzu, tworząc wieniec. Dodaj trochę pieprzu i soli.
Równomiernie rozłóż wątrobę i pomidory.
Dodatkowo sałatkę można ozdobić ziarnami granatu lub plasterkami cytrusów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy