sałatki
22.01.2022
Sałatka z paluszków krabowych, koreańskiej marchewki, kukurydzy i ogórków
10 min
3 porcje
Trudno jest spotkać kogoś, kto nie lubi koreańskich marchewek. Na każdej uczcie jest popularna i zjadana jako jedna z pierwszych. Tym razem przygotujmy z niej pyszną sałatkę. Przepis opowiadam krok po kroku.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- koreańska marchewka - 300 g
- kukurydza (puszka) – Polbank
- ogórki - 150 g
- majonez - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe i ogórki.
Wrzuć kukurydzę do durszlaka i opłucz pod bieżącą wodą.
Połącz ogórki, koreańską marchewkę, paluszki krabowe i kukurydzę.
Dodaj sól i pieprz do smaku. Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj. Gotowe danie można ozdobić ziołami, plasterkami cytryny lub oliwkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy