Ogórki są stałym składnikiem koreańskich sałatek i przygotowują je również na różne sposoby. Dzielę się z wami jednym z ich ulubionych przepisów z papryką, pomidorem i pikantnym chili! Ale polecam dać danie do parzenia przed podaniem.
Składniki
- ogórki - 800 g
- Chili - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 80 ml
- mielona kolendra - 2 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- cukier - 3 łyżeczka
- ocet - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w plasterki, sól i pozostaw pod prasą na pół godziny.
Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i przygotuj zwykłą pieczeń. Dodaj do niego koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.
Wyślij smażenie do ogórków. Dodaj posiekany czosnek i chili.
Połącz wszystkie przyprawy, olej, sos sojowy i ocet. Wlać ogórki i pozostawić na kolejne 1,5-2 godziny do zaparzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy