Najlepszą rzeczą w awokado jest to, że łączy się z prawie każdym innym składnikiem. Tym razem proponuję przygotować tak wspaniałą sałatkę z awokado i pomidorami! W razie potrzeby wymieszaj kilka odmian pomidorów na raz dla odmiany.
Składniki
- szpinak - 60 g
- awokado - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- rzodkiewka - 120 g
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- Sezam - 1 CZ. l.
- pestki dyni - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz szpinak i dowolnie posiekaj wszystkie warzywa.
Połóż sałatkę na talerzach i skrop sokiem z cytryny i dwoma rodzajami oleju.
Posyp sezamem i nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy