Złap oryginalny i niezwykły przepis specjalnie dla miłośników grzybów! Potrzebujesz też komosy ryżowej, mango – a to dopiero początek. Więcej o tak ciekawej i niebanalnej sałatce powiem dalej w przepisie.
Składniki
- rukola - 2 garści
- Grzyby - 200 g
- szparagi - 150 g
- Mango - 1 rzecz
- komosa ryżowa - 100 g
- rzodkiewka - 6 sztuk
- ogórki - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- zielony groszek - 150 g
- kiełkujące ziarna - 1 garść
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przytnij twarde części szparagów, dodaj sól i włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotuj komosę ryżową, aż będzie gotowa zgodnie z instrukcją.
Opłucz i oczyść grzyby, smaż je przez około 15 minut na średnim ogniu.
Losowo posiekaj pozostałe składniki i wymieszaj sałatkę.
Dopraw go oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy