sałatki 22.01.2022

Sałatka z krewetkami, szpinakiem i awokado

15 min
4 porcje
Sałatka z krewetkami, szpinakiem i awokado
lilechka75, stock.adobe.com
0

Uwielbiam lekkie owoce morza i warzywa. Świetnie ładuje energię, przywraca siłę i nie powoduje uczucia ciężkości w żołądku. Mam wiele przepisów na ten temat. Jedną z nich jest sałatka z krewetkami, szpinakiem i awokado.

Składniki

  • krewetki (gotowane ogony) – 350 g
  • awokado - 1 rzecz
  • szpinak (baby) – 1 pęczek
  • sok z cytryny - 1 art.
  • oliwa z oliwek - 3 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól morska - do smaku
  • woda (wrząca woda) – 500 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane ogony krewetek opłucz wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Umyj szpinak baby I strząśnij z wody.

W szerokiej salaterce połącz szpinak, krewetki, awokado, olej, sól i mielony pieprz.

Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami, uważając, aby nie wykonywać niepotrzebnych ruchów.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy