sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z wołowiną, jabłkiem i warzywami

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z wołowiną, jabłkiem i warzywami
kostrez, stock.adobe.com
0

Przygotowując się do świątecznej uczty, gospodynie domowe zwykle preferują Francuskie sałatki. Te same składniki, które byłyby po prostu zmieszane, wyglądają o wiele ładniej w postaci warstw. Dzielę się prostym przepisem na sałatkę mięsną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, obrane jabłka, cebulę i ziemniaki.

Obierz i zetrzyj buraki.

Połóż wołowinę na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż cebulę i ziemniaki warstwami. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.

Równomiernie rozłóż jabłka, a następnie buraki. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Na wierzch ułóż marchewki zmieszane z majonezem. Włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy