Przygotowując się do świątecznej uczty, gospodynie domowe zwykle preferują Francuskie sałatki. Te same składniki, które byłyby po prostu zmieszane, wyglądają o wiele ładniej w postaci warstw. Dzielę się prostym przepisem na sałatkę mięsną.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, obrane jabłka, cebulę i ziemniaki.
Obierz i zetrzyj buraki.
Połóż wołowinę na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż cebulę i ziemniaki warstwami. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Równomiernie rozłóż jabłka, a następnie buraki. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Na wierzch ułóż marchewki zmieszane z majonezem. Włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy