Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania bransoletki z granatów na dużym, pięknym talerzu. Ale nie zawsze jest to wygodne, szczególnie w sytuacjach z małym stołem. Wypróbuj porcjowaną wersję serwowania. Sałatkę układa się warstwami w szerokich szklankach lub misach.
Składniki
- wołowina (gotowane) – 250 g
 - marchew (gotowane) – 150 g
 - jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
 - cebula - 2 kawałki
 - ocet winny - 1 art.
 - majonez - 80 ml
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 - granat (średni) – 1 rzecz
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, pokrój i skrop octem winnym.
Pokrój gotowaną wołowinę na małe kawałki.
Zetrzyj marchewki i obrane jajka.
Obierz granat i podziel na ziarna.
Połóż mięso na dnie czterech szklanek. Dodaj sól, mielony pieprz i majonez do smaku.
Następna będzie cebula, marchewka i jajka. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
Posyp grubo ziarnami granatu na wierzchu.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy