Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania bransoletki z granatów na dużym, pięknym talerzu. Ale nie zawsze jest to wygodne, szczególnie w sytuacjach z małym stołem. Wypróbuj porcjowaną wersję serwowania. Sałatkę układa się warstwami w szerokich szklankach lub misach.
Składniki
- wołowina (gotowane) – 250 g
- marchew (gotowane) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- ocet winny - 1 art.
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- granat (średni) – 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, pokrój i skrop octem winnym.
Pokrój gotowaną wołowinę na małe kawałki.
Zetrzyj marchewki i obrane jajka.
Obierz granat i podziel na ziarna.
Połóż mięso na dnie czterech szklanek. Dodaj sól, mielony pieprz i majonez do smaku.
Następna będzie cebula, marchewka i jajka. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
Posyp grubo ziarnami granatu na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy