Taka pikantna sałatka w stylu meksykańskim wolę podawać w Pita, Pita lub jako tacos. Tortilla jest nasycona sokiem z pikantnej wołowiny-i to tylko osobna uczta. Ponadto będziesz potrzebować świeżej kapusty i kilku innych składników.
Składniki
- wołowina - 300 g
 - Pasta pomidorowa - 1 art.
 - czosnek - 2 ząbki
 - Chili - 1 rzecz
 - sos sojowy - 1 art.
 - sos chili - 1 art.
 - kapusta - 0.5 Kochan
 - marchew - 2 kawałki
 - szczypiorek - 1 pęczek
 - sól - 0.5 CZ. l.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bardzo drobno posiekaj wołowinę i krótko podsmaż.
Dodaj posiekany czosnek i chili i kontynuuj smażenie.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sos chili. Dusić mięso przez kolejne 5-7 minut.
Drobno posiekaj marchewki i kapustę, sól i rozgnieć rękami.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę i ułóż sałatkę do podania. Możesz wymieszać lub pozostawić składniki osobno.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy