Taka pikantna sałatka w stylu meksykańskim wolę podawać w Pita, Pita lub jako tacos. Tortilla jest nasycona sokiem z pikantnej wołowiny-i to tylko osobna uczta. Ponadto będziesz potrzebować świeżej kapusty i kilku innych składników.
Składniki
- wołowina - 300 g
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- sos sojowy - 1 art.
- sos chili - 1 art.
- kapusta - 0.5 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bardzo drobno posiekaj wołowinę i krótko podsmaż.
Dodaj posiekany czosnek i chili i kontynuuj smażenie.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy i sos chili. Dusić mięso przez kolejne 5-7 minut.
Drobno posiekaj marchewki i kapustę, sól i rozgnieć rękami.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę i ułóż sałatkę do podania. Możesz wymieszać lub pozostawić składniki osobno.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy