Kiedy zwykłe sałatki są zmęczone, nadszedł czas na eksperymenty. Po raz pierwszy ugotowałem tę sałatkę na zasadzie "coś się uda". Ale wyszło zbyt dobrze! Dla koloru i piękna proponuję uzupełnić kapustę pekińską z twarogiem jasną marchewką i ziarnami granatu.
Składniki
- kapusta pekińska - 0,5 kochana
- granat - 0,5 kawałki
- orzechy włoskie - 2 garści
- twaróg - 150 g
- marchew - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel ziarna od granatu, losowo posiekaj orzechy i zetrzyj twaróg widelcem.
Drobno posiekaj kapustę pekińską i pokrój marchewki na plastry tak cienkie, aby prześwitywały.
Wymieszaj wszystkie składniki i natychmiast podawaj sałatkę. Nie potrzebowałem nawet sosu z przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy