Jeśli nagle nie wiesz, grzyby świetnie komponują się z pesto, a ta sałatka jest tego wyraźnym dowodem. Pyszny i szybki przepis, pomimo swojej prostoty, spodoba się nawet wybrednym koneserom kulinarnych przysmaków.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- seler - 2 stem
- por - 1 rzecz
- Grzyby - 300 g
- sos pesto - 4 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze i usmaż na grillu lub nieprzywierającej patelni.
Drobno posiekaj Pekin, seler i por. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i pieprzem.
Ułóż smażone grzyby na wierzchu i udekoruj sałatkę pesto.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy