Potrzebujesz szybkiej, ale oryginalnej i niezwykłej sałatki? W takim razie ten przepis z łososiem i pomarańczami jest właśnie taki. Radzę wziąć ryby lekko solone, wędzone lub marynowane – według własnego uznania. W ten sposób uzyskuje się niesamowitą wszechstronność smaku.
Składniki
- łosoś - 250 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- oliwki - 100 g
- szpinak - 1 pęczek
- Mieszanka sałatek - 80 g
- feta - 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój soloną rybę w paski, opłucz warzywa i spuść płyn z oliwek.
Obierz pomarańczę i wszystkie folie, aby zrobić kliny filetowe.
Ładnie ułóż składniki na talerzach i posyp pokruszonym serem feta.
Dopraw sałatkę do smaku i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy