Ten przepis można bezpiecznie nazwać rodzimym włoskim. Mozzarella, pomidory, rukola i cienkie plasterki wołowiny to świetne połączenie w swojej prostocie. Podając zamiast oliwy z oliwek, radzę sobie z balsamicznym.
Składniki
- wołowina - 300 g
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- rukola - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- Mozzarella - 160 g
- orzechy (cedrowe) – 2 art.
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż wołowinę, aby pozostała różowa w środku, sól, pieprz i pokrój na talerze.
Pokrój wiśnie na ćwiartki, a mozzarellę na plasterki.
Ładnie ułóż składniki na talerzach i posyp orzeszkami pinii.
Polej sałatkę octem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy