sałatki 22.01.2022

Sałatka z warzywami, fasolką szparagową i tuńczykiem

20 min
3 porcje
Sałatka z warzywami, fasolką szparagową i tuńczykiem
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przepis za prostotę i oryginalność w jednym. Z jednej strony trafia do niego prawie cała zawartość lodówki. Z drugiej strony połączenie składników okazuje się bardzo niebanalne. Jest zielona fasola, rzodkiewka i inne warzywa. I oczywiście tuńczyk.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka przepiórcze do miękkości i pokrój na pół.

Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka.

Pokrój ziemniaki na małe kostki i podsmaż na oliwie z oliwek.

Pokrój ogórek i rzodkiewkę na cienkie plasterki, a czereśnie na ćwiartki.

Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy