Uwielbiam ten przepis za prostotę i oryginalność w jednym. Z jednej strony trafia do niego prawie cała zawartość lodówki. Z drugiej strony połączenie składników okazuje się bardzo niebanalne. Jest zielona fasola, rzodkiewka i inne warzywa. I oczywiście tuńczyk.
Składniki
- tuńczyk - 1 Bank
- ogórki - 1 rzecz
- sardele - 100 g
- rzodkiewka - 4 kawałki
- fasolka szparagowa - 100 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- ziemniaki - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Sałatka mix - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwki - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka przepiórcze do miękkości i pokrój na pół.
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka.
Pokrój ziemniaki na małe kostki i podsmaż na oliwie z oliwek.
Pokrój ogórek i rzodkiewkę na cienkie plasterki, a czereśnie na ćwiartki.
Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy