Jedna z najbardziej oryginalnych sałatek z wątróbką dorsza, nie tylko z powodu selera. Sos miodowo-musztardowy nadaje mu szczególną skórkę, która jest niezwykle rzadko używana z taką kombinacją składników. Ale tutaj jest bardziej niż kiedykolwiek przy okazji!
Składniki
- wątroba dorsza - 350 g
- jaja przepiórcze - 10 sztuk
- pietruszka - 0.5 pęczek
- seler - 3 stem
- musztarda - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- miód - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 5 minut po ugotowaniu i ostudź.
Pokrój je na pół, drobno posiekaj seler i posiekaj wątrobę dorsza.
Dodaj liście pietruszki i wrzuć sałatkę.
Połącz oliwę z oliwek, musztardę i miód i dopraw naczynie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy