Oliwki i śledzie są często obecne na każdym świątecznym stole. Możesz połączyć te produkty i ugotować pyszne śledzie pod futrem. Polecam nie ubijać warstw, powietrze-okazują się smaczniejsze i bardziej miękkie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.
Posiekaj cebulę i oliwki nożem. Zetrzyj pozostałe warzywa na grubej tarce.
Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na talerzu. Dodaj sól, pieprz i majonez.
Następnie dodaj oliwki i marchewkę. Ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Ułóż buraki na wierzchu i spłaszcz widelcem. Udekoruj sałatkę wzorami majonezu, natką pietruszki, kwiatem buraka i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy