sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z oliwkami

30 min
4 porcje
Śledź pod futrem z oliwkami
Elena Hramowa, stock.adobe.com
0

Oliwki i śledzie są często obecne na każdym świątecznym stole. Możesz połączyć te produkty i ugotować pyszne śledzie pod futrem. Polecam nie ubijać warstw, powietrze-okazują się smaczniejsze i bardziej miękkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Posiekaj cebulę i oliwki nożem. Zetrzyj pozostałe warzywa na grubej tarce.

Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na talerzu. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Następnie dodaj oliwki i marchewkę. Ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Ułóż buraki na wierzchu i spłaszcz widelcem. Udekoruj sałatkę wzorami majonezu, natką pietruszki, kwiatem buraka i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy