sałatki 21.11.2022

Sałatka z rukoli i awokado

15 min
4 porcje
Sałatka z rukolą i awokado
5ph, stock.adobe.com
0

Ta wegańska sałatka łączyła maksymalne korzyści i czysty smak produktów roślinnych. Połączenie awokado z mieszanką zieleni jest zawsze świeże i łatwe. Po przygotowaniu bazy możesz urozmaicić sałatkę według własnego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w plastry, polej sokiem z połowy limonki.

Sezam smażyć na suchej patelni na złoty kolor.

Przygotuj sos: wymieszaj sok z połowy limonki z olejem roślinnym i sezamowym, dodaj sól, cukier i mielony pieprz do smaku. Lekko ubij.

Rukolę i mieszankę sałatkową opłucz i osusz. Wymieszaj wszystkie warzywa z dressingiem, włóż do talerza porcjowego. Tam też wyślij awokado. W razie potrzeby do sałatki można dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe.

Posyp gotową sałatkę sezamem.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy