Jeśli masz ochotę na obfitą sałatkę, użyj fileta z kurczaka. Świetnie komponuje się z wieloma potrawami, ale wśród wszystkich bardzo lubię sałatkę warstwową z kurczakiem i serem. Dzielę się przepisem!
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- koreańska marchewka - 150 g
- ser (solidny) – 100 g
- majonez - 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- bazylia (do dekoracji) – 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę.
Obierz jajka i posiekaj.
Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce.
Na głębokim talerzu ułóż warstwę filetów z kurczaka. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż marchewki i jajka na twardo. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Posyp grubo startym serem. Spróbuj rozłożyć go równomiernie.
Udekoruj sałatkę siatką majonezu i bazylią. Nalegaj przed podaniem przez 1,5-2 godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy