Bardzo smaczna i efektowna sałatka. Przygotuj go na wakacje lub zachwyć rodzinę w pochmurny dzień. Danie zawsze wygląda świeżo i jasno! Proponuję zapoznać się nie tylko z przepisem, ale także z wersją oryginalnego projektu.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 300 g
- ser topiony - 3 kawałki
- koreańska marchewka - 200 g
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- ogórki - 3 kawałki
- majonez - 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę.
Pokrój jeden ogórek w plasterki i odłóż na bok do dekoracji. Resztę posiekaj w kostkę.
Pokrój jeden ser topiony na cienkie talerze i odłóż na bok do dekoracji.
Zetrzyj pozostały stopiony ser i obrane ziemniaki.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: filety, ogórki, ziemniaki i ser. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Ułóż grubo koreańskie marchewki na wierzchu.
Udekoruj boki sałatki plasterkami ogórków. Z roztopionego sera, kawałków marchwi i ziół ułóż mieczyki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy