Niezwykłe kombinacje żywności pomagają poszerzyć wiedzę gastronomiczną i znaleźć nowe ulubione potrawy. W ten sposób pewnego dnia odkryłam tę wspaniałą sałatkę. Spróbujmy dziś ugotować to razem.
Składniki
- Burak (gotowane) – 300 g
- wątróbka drobiowa - 400 g
- Ser Gorgonzola - 100 g
- szpinak (baby) – 100 g
- Gruszka (średni) – 2 kawałki
- orzeszki piniowe - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 4 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikiem papierowym.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż wątrobę i smaż do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Pokrój buraki i gruszkę, pokrusz ser rękami.
Połącz szpinak, buraki, gruszkę, wątróbkę drobiową i ser.
Dodaj zmielony pieprz, sól, orzeszki piniowe i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i polej sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy