Ten przepis różni się od zwykłych przepisów z soczewicą, ponieważ zawiera kiełki, a nie gotowane rośliny strączkowe. Radzę dodać inne kiełkujące zboża według własnego gustu. I uzupełnij to wszystko szpinakiem, grzybami i kozim serem.
Składniki
- Grzyby - 200 g
- kozi ser - 100 g
- szpinak - 100 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- kiełkująca Masza - 2 garści
- soczewica (kiełkująca) – 2 garści
- kiełkująca pszenica - 2 garści
- kiełkująca gryka - 2 garści
- kiełkujące ziarna - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze i usmaż z obu stron.
Posiekaj warzywa i kozi ser, dodaj szpinak i kiełki i wszystko wymieszaj.
Dodaj zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę pietruszki do sałatki. Dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy