Każdy zainteresowany prawidłowym odżywianiem powinien znać ten przepis. Pyszne danie jest przygotowywane niezwykle prosto i szybko. Przygotuj sałatkę w pośpiechu, gdy potrzebujesz przekąski, lub podawaj na obiad jako dodatek.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- kapusta pekińska - 200 g
- czerwona kapusta - 100 g
- marchew - pół
- orzeszki piniowe - garść
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Pokrój kapustę pekińską na duże kawałki, czerwoną kapustę-posiekaj w paski.
Wymieszaj oba rodzaje kapusty, ryby, marchew i orzeszki piniowe.
Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i olej. Delikatnie wrzuć sałatkę szczypcami.
czy podobał Ci się przepis?
2 komentarzy