sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną rybą, kapustą i marchewką

10 min
2 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, kapustą i marchewką
marysckin, stock.adobe.com
0

Każdy zainteresowany prawidłowym odżywianiem powinien znać ten przepis. Pyszne danie jest przygotowywane niezwykle prosto i szybko. Przygotuj sałatkę w pośpiechu, gdy potrzebujesz przekąski, lub podawaj na obiad jako dodatek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Pokrój kapustę pekińską na duże kawałki, czerwoną kapustę-posiekaj w paski.

Wymieszaj oba rodzaje kapusty, ryby, marchew i orzeszki piniowe.

Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i olej. Delikatnie wrzuć sałatkę szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
2 komentarzy