sałatki 22.01.2022

Sałatka z ośmiornicami, warzywami i kaparami

35 min
6 porcji
Sałatka z ośmiornicami, warzywami i kaparami
Daniel Vincek, stock.adobe.com
0

Świąteczny stół to świetna okazja do kulinarnych eksperymentów i poszukiwań. Jeśli lubisz dania z owoców morza, przygotuj sałatkę z ośmiornicami, warzywami i kaparami dla gości. Cóż, bardzo smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz macki ośmiornicy, zalej zimną wodą i gotuj przez 15-20 minut. Sprawdź gotowość, przekłuwając ośmiornicę widelcem.

Wrzuć macki do durszlaka i pozostaw do spuszczenia na 3-5 minut.

Ostudzić i pokroić na małe kawałki.

Posiekaj ogórek, oba rodzaje pomidorów i pietruszkę.

W szerokiej misce połącz ośmiornicę, ogórek, oba rodzaje pomidorów, pietruszkę i kapary.

Dodaj zmielony pieprz, sól, ocet, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Ułóż sałatkę na ładnym talerzu i podawaj z klinem cytrynowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy