Podobnie jak inne sałatki ziemniaczane, ta opcja z selerem i jajkiem z łatwością zastąpi pełne danie główne. Jednocześnie pozostaje dość lekki i użyteczny. Zamiast dressingu możesz użyć majonezu, ale pamiętaj, że znacznie doda kalorii.
Składniki
- młode ziemniaki - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- seler - 2 stem
- pietruszka - 0,5 pęczek
- rzodkiewka - 4 kawałki
- śmietana - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki w mundurkach do miękkości i pokrój na duże kawałki.
Ugotuj jajka osobno i posiekaj je kostką razem z selerem.
Wymieszaj śmietanę, zmiażdżony czosnek i przyprawy do smaku i dopraw sałatkę.
Udekoruj go natką pietruszki i grubo startą rzodkiewką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy