Taką prostą i zdrową sałatkę można jeść przynajmniej codziennie. Jest nie tylko bogaty w witaminy, ale także ma doskonały wpływ na układ trawienny. Kapusta pekińska jest jeszcze lepsza niż zwykła, ponieważ jest bardziej miękka. Pozostaje tylko dodać jabłko i marchewkę!
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- jabłka (zielony) – 2 kawałki
- orzechy włoskie - 1 garść
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- Zieleń - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę pekińską i zetrzyj jabłko z marchewką na grubej tarce.
Dopraw sałatkę masłem, solą i cukrem.
Udekoruj ziołami i orzechami włoskimi.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy