Do tej sałatki potrzebujesz przede wszystkim różnych kiełków i więcej. Małże są odpowiednie zamrożone - wtedy powiem Ci, jak je prawidłowo usmażyć. Przy całej prostocie przepisu danie okaże się jednocześnie smaczne i piękne.
Składniki
- małże - 250 g
- olej sezamowy - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- Curry - 0.5 łyżeczka
- Sezam - 2 art.
- kiełkująca mung - 2 garści
- kiełkująca soja - 2 garści
- kiełkujące ziarna - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż małże bez rozmrażania na oleju sezamowym przez dosłownie kilka minut.
Dopraw curry i polej sosem sojowym. W razie potrzeby dodaj czosnek lub chili.
Usuń małże z ognia i dodaj do kiełków, gdy trochę ostygną.
Posyp sałatkę sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy