Aby święta były idealne, pomyśl z wyprzedzeniem o menu, biorąc pod uwagę preferencje smakowe gości. Zadbaj o przekąski i koniecznie przygotuj "bransoletkę z granatu". Wszyscy pokochają tę warstwową sałatkę!
Składniki
- piersi z kurczaka (gotowane) – 250 g
- Burak (gotowane) – 200 g
- ziemniaki (gotowany) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- majonez - 150 ml
- granat (ziarna) – 250 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gotowanego kurczaka w drobną kostkę, sól i pieprz.
Buraki, ziemniaki, marchew, jajka obrać i zetrzeć.
Umieść szeroką szklankę na środku szerokiego talerza.
Ułóż sałatkę warstwami. Najpierw połóż ziemniaki, pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Następny jest kurczak i marchewka. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Równomiernie ułóż jajka, a następnie buraki. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Udekoruj na wierzchu ziarnami granatu.
Ostrożnie wyjmij szklankę i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy