sałatki
22.01.2022
Sałatka z koreańskiej marchewki, czerwonej fasoli i grzanek czosnkowych
15 min
3 porcje
Świetny przepis na obfitą sałatkę na bezmięsne menu. Przygotowanie go nie będzie trudne. Grzanki można podawać samodzielnie lub mieszać z pozostałymi składnikami. Pamiętaj, że szybko się moczą, więc danie nie będzie w stanie stać przez długi czas.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- koreańska marchewka - 300 g
- chleb - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb w drobną kostkę.
Ułożyć na suchej patelni i lekko zrumienić.
Dodaj zmielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj i ułóż na papierowej serwetce.
Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz.
Połącz koreańską marchewkę, fasolę i grzanki.
Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Dopraw sałatkę olejem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy