sałatki 22.01.2022

Sałatka z koreańskiej marchewki, czerwonej fasoli i grzanek czosnkowych

15 min
3 porcje
Sałatka z koreańskiej marchewki, czerwonej fasoli i krakersów czosnkowych
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Świetny przepis na obfitą sałatkę na bezmięsne menu. Przygotowanie go nie będzie trudne. Grzanki można podawać samodzielnie lub mieszać z pozostałymi składnikami. Pamiętaj, że szybko się moczą, więc danie nie będzie w stanie stać przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb w drobną kostkę.

Ułożyć na suchej patelni i lekko zrumienić.

Dodaj zmielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj i ułóż na papierowej serwetce.

Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz.

Połącz koreańską marchewkę, fasolę i grzanki.

Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Dopraw sałatkę olejem i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy