Jeśli lubisz owoce morza, wypróbuj ten przepis! Kalmary, ośmiornice nadają się zarówno gotowane, jak i marynowane. W obu przypadkach okazuje się niesamowicie smaczny. Radzę używać czystej kapusty morskiej bez dodatków.
Składniki
- kapusta morska - 250 g
- kalmary (gotowane) – 2 tusze
- Ośmiornica (gotowane) – 150 g
- pomidory - 100 g
- sałata - pół
- cebula - pół
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ośmiornice, pomidory i obraną cebulę.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Pokrój kapustę morską za długą nożyczkami kuchennymi. Jeśli jesteś zadowolony z jego długości, możesz pominąć ten krok.
Połącz kapustę morską, kalmary, ośmiornice, pomidory, cebulę i sałatę.
Dodaj sól, mielony pieprz i skórkę z cytryny.
Wlej sok z cytryny, olej i wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy