sałatki 22.01.2022

Sałatka z owoców morza, wodorostów i świeżych warzyw

10 min
6 porcji
Sałatka z owoców morza, kapusty morskiej i świeżych warzyw
Jewgienij Kazancew, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz owoce morza, wypróbuj ten przepis! Kalmary, ośmiornice nadają się zarówno gotowane, jak i marynowane. W obu przypadkach okazuje się niesamowicie smaczny. Radzę używać czystej kapusty morskiej bez dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary, ośmiornice, pomidory i obraną cebulę.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Pokrój kapustę morską za długą nożyczkami kuchennymi. Jeśli jesteś zadowolony z jego długości, możesz pominąć ten krok.

Połącz kapustę morską, kalmary, ośmiornice, pomidory, cebulę i sałatę.

Dodaj sól, mielony pieprz i skórkę z cytryny.

Wlej sok z cytryny, olej i wymieszaj szczypcami do sałatek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy