Najdelikatniejsza wątroba dorsza łączy się bardzo oryginalnie z chrupiącymi krakersami. A co jeszcze dodać do tak niezwykłej sałatki, powiem dalej w przepisie. Jestem pewien, że proste, ale niezwykłe danie z pewnością cię zaskoczy.
Składniki
- wątroba dorsza - 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 150 g
- oliwki - 1 garść
- pietruszka - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- krakersy - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i pokrój w kostkę.
Ugotuj jajka osobno i również posiekaj.
Posiekaj wątrobę dorsza, posiekaj warzywa, pokrój oliwki w pierścienie.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj groszek i skrop sałatkę oliwą z oliwek.
Posyp sałatkę krakersami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy