To jedna z tych sałatek, w których krojenie jest tak samo ważne jak skład. Koktajl morski, łosoś i wszystkie inne składniki muszą być drobno posiekane, jak na Tatarze. Danie podaje się dokładnie na tej samej zasadzie - za pomocą pierścienia do serwowania.
Składniki
- łosoś - 200 g
- koktajl morski (w puszkach) – 200 g
- ogórki kiszone (korniszony) – 4 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- kawior rybny - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki w możliwie najmniejszą kostkę.
Dopraw sałatkę, skrop sokiem z cytryny i ułóż na talerzach.
Podawaj z łyżką kawioru rybnego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy