Jakoś w trakcie kolejnych eksperymentów kulinarnych przygotowałem tę sałatkę. Moja rodzina tak bardzo go polubiła, że postanowiliśmy przypiąć go do naszego stałego menu. Spróbuj I ty! Przepis nie jest skomplikowany, a składniki są dostępne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szproty razem z masłem rozgnieć widelcem.
Pokrój ogórki, obraną cebulę, buraki i ziemniaki.
Połóż połowę ziemniaków, sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Kolejne warstwy to szproty, cebula, ryż, ogórki i resztki ziemniaków. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Wymieszaj buraki z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ułóż na wierzchu.
Posmaruj grubą warstwą majonezu i spłaszcz. Włóż sałatkę do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy