
Zwracam uwagę na zaktualizowaną wersję mojej ulubionej mimozy. Z przepyszną rybą sałatka okazuje się po prostu niesamowita! W tym przepisie powiem Ci, jak ozdobić danie w oryginalny sposób. Zapewniamy, że na stole zrobi prawdziwą furorę.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- czerwony kawior - 2 art.
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- ser topiony - 2 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.
Zetrzyj ser i obrane warzywa.
Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka, zetrzeć.
Połóż warstwę marchewki na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż warstwy ziemniaków, ryb i sera zmieszanych z białkami. Po każdej warstwie Dodaj do smaku pieprz, sól i majonez.
Połóż połowę górnej warstwy z kawioru, drugą z żółtek.
Udekoruj sałatkę roztopionym serem i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy