sałatki 22.01.2022

Mimoza z czerwoną rybą, kawiorem i jajami przepiórczymi

20 min
4 porcje
Mimoza z czerwoną rybą, kawiorem i jajami przepiórczymi
fotofabrika, stock.adobe.com
0

Zwracam uwagę na zaktualizowaną wersję mojej ulubionej mimozy. Z przepyszną rybą sałatka okazuje się po prostu niesamowita! W tym przepisie powiem Ci, jak ozdobić danie w oryginalny sposób. Zapewniamy, że na stole zrobi prawdziwą furorę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.

Zetrzyj ser i obrane warzywa.

Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka, zetrzeć.

Połóż warstwę marchewki na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż warstwy ziemniaków, ryb i sera zmieszanych z białkami. Po każdej warstwie Dodaj do smaku pieprz, sól i majonez.

Połóż połowę górnej warstwy z kawioru, drugą z żółtek.

Udekoruj sałatkę roztopionym serem i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy