sałatki
22.01.2022
Sałatka z gotowaną czerwoną rybą, awokado i pomidorkami koktajlowymi
30 min
4 porcje

Chcesz podać fantazyjną sałatkę na stole? Wypróbuj ten przepis. Wykorzystuje wszystkie najsmaczniejsze i najzdrowsze składniki. Aby przyspieszyć proces, równolegle z gotowaniem ryb, przygotuj pozostałe produkty.
Składniki
- czerwona ryba - 250 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 100 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0,5 łyżeczka
- sól morska - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i przykryj zimną wodą.
Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory koktajlowe, obraną fioletową cebulę i rybę.
Połącz ryby, pomidory, awokado, cebulę i sałatkę.
Wymieszaj paprykę i sól morską w moździerzu, wlej do sałatki.
Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy