sałatki 22.01.2022

Sałatka z gotowaną czerwoną rybą, awokado i pomidorkami koktajlowymi

30 min
4 porcje
Sałatka z gotowaną czerwoną rybą, awokado i pomidorkami koktajlowymi
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Chcesz podać fantazyjną sałatkę na stole? Wypróbuj ten przepis. Wykorzystuje wszystkie najsmaczniejsze i najzdrowsze składniki. Aby przyspieszyć proces, równolegle z gotowaniem ryb, przygotuj pozostałe produkty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i przykryj zimną wodą.

Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory koktajlowe, obraną fioletową cebulę i rybę.

Połącz ryby, pomidory, awokado, cebulę i sałatkę.

Wymieszaj paprykę i sól morską w moździerzu, wlej do sałatki.

Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj szczypcami do sałatek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy