Uwielbiam lekkie sałatki! Gotuję je często i dużo. Ostatnio bardzo podobał mi się ten przepis. Jest prosty i nie zajmuje dużo czasu. Dosłownie 10 minut i pyszne danie jest już na stole. Ale co najważniejsze, możesz go ugotować o każdej porze roku.
Składniki
- Burak (gotowane) – 350 g
- feta - 100 g
- suszone śliwki (bez pestek) – 5 sztuk
- rukola - 100 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Buraki obrać i pokroić na małe kawałki.
Dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Rozerwij rukolę na kawałki rękami.
Opłucz suszone śliwki wrzącą wodą, osusz i posiekaj.
Połącz buraki, suszone śliwki, rukolę i pokruszoną fetę.
Sól, dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy