sałatki 22.01.2022

sałatka grecka z fetą, sałatą i miętą

15 min
4 porcje
Sałatka grecka z fetą, sałatą i miętą
Sea Wave, stock.adobe.com
0

W kuchni śródziemnomorskiej mięta jest często używana. Nadaje potrawom pewien smak. Zwykle sałatka grecka jest przygotowywana bez niej, ale ten aromatyczny dodatek tylko ją poprawi. Najważniejsze, aby nie dać się ponieść emocjom, ponieważ nadmiar mięty doda goryczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, ogórki, liście sałaty, fetę, obraną paprykę i cebulę.

Z gałązek mięty oderwij liście. Jeśli są za duże, rozerwij je rękami.

Połącz warzywa, oliwki, miętę, liście sałaty i fetę.

Dodaj sól, oregano, mielony pieprz i oliwę z oliwek.

Wyciśnij sok z plasterka cytryny i wymieszaj wszystko specjalnymi szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy