Jeśli lubisz sałatki warstwowe, ta prosta i domowa opcja na pewno Cię zachwyci. Wątróbka dorsza z ziemniakami i korniszonami nie wygląda zbyt jasno i godnie uwagi, ale w pełni rekompensuje doskonały smak gotowego dania.
Składniki
- wątroba dorsza - 350 g
- szczypiorek - 4 pióra
- ziemniaki - 4 kawałki
- ogórki (marynowane korniszony) – 200 g
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na grubej tarce.
Drobno posiekaj korniszony, posiekaj wątrobę dorsza i posiekaj cebulę.
Ułóż warstwę ziemniaków, posmaruj majonezem i ułóż ogórki.
Na wierzchu-znowu ziemniaki, majonez i wątróbka dorsza.
Posyp wszystko zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy