
Uwielbiasz niezwykłe kombinacje smaków? Przygotuj tę słodką sałatkę z figami i rukolą. Jest wypełniony płynnym miodem, a jeśli miód zgęstnieje, podgrzej go w łaźni wodnej, ponownie stanie się przezroczysty i płynny.
Składniki
- rukola - 30 g
- jabłka - 1 rzecz
- figi - 3 kawałki
- brzoskwinie - 1 rzecz
- orzechy włoskie - garść
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- miód (płynny) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rukolę opłucz, lekko strząśnij i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
Pokrój jabłko na ćwiartki, obierz nasiona, pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój figi razem ze skórką. Zmiel brzoskwinię.
Orzechy greckie suszyć przez kilka minut na patelni i siekać w blenderze.
Połącz rukolę, brzoskwinię, figi i jabłko.
Dodaj miód i delikatnie wymieszaj. Posyp gotową sałatkę posiekanymi orzechami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy